Prima pagina

adidas a cumparat magazinele adidas

23.01.2004, 00:00 50



Gigantul european adidas a decis sa se implice in mod direct pe piata romaneasca, prin preluarea magazinelor exclusive adidas operate de compania Alltrom Service, membra a grupului de firme Alltrom, controlat de omul de afaceri Nicola Badea.



"Piata romaneasca are un mare potential in Europa de Est si de aceea am decis sa infiintam o filiala de sine statatoare care sa se ocupe de piata. Credem ca Romana va deveni in viitor una dintre pietele majore in Europa de Est" a declarat pentru Ziarul Financiar Matthias Nierle, director in cadrul grupului german adidas.



adidas a fost de-a lungul timpului cel mai cunoscut brand de echipament sportiv si de aceea s-a aflat tot timpul in atentia grupului german, care a ezitat insa sa faca pasul decisiv si sa isi deschida o filiala proprie in tara.



"Am numit un distribuitor oficial in anul 1997, iar dupa cinci ani, filiala noastra din Ungaria a infiintat un birou in Bucuresti. Acest birou a dezvoltat intre timp reteaua de distributie, si am decis sa ne implicam in mod direct. Alltrom Service a construit piata de la bun inceput, si dupa cei doi ani de zile cat a colaborat cu biroul nostru de reprezentanta am decis sa preluam o parte din reteaua lor. Aceste magazine vor fi operate pe viitor de adidas Romania" a completat Nierle. Acesta nu a dorit sa precizeze cat a platit adidas pe magazinele preluate de la Alltrom Service.



Oficialii Alltrom Service, companie care opera trei magazine exclusive adidas, amplasate in Bucuresti si unul in provincie, nu au putut fi contactati.



Pe piata romaneasca de echipament sporti sunt prezente prin intermediul importatorilor principalele marci in domeniu, precum Nike, Lotto, Reebok sau Puma. Piata romaneasca a fost estimata anul trecut la aproape 15 milioane de euro. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO