Prima pagina

Asesoft a platit 7 milioane de euro pentru 25% din Curiero

Asesoft a platit 7 milioane de euro pentru 25% din Curiero
28.03.2008, 09:01 28

Compania locala de posta si curierat Curiero a vandut un pachet de 25% din actiuni catre grupul IT Asesoft, controlat de omul de afaceri ploiestean Sebastian Ghita. Tranzactia s-a ridicat la 7 milioane de euro, ceea ce duce valoarea intregii companii la 28 de milioane de euro.

"Partea financiara in acest deal a fost de 7 milioane de euro si luam in considerare sa ne marim participatia in viitor. Curiero are un plan ambitios de investitii si va fi partenerul nostru pe partea de logistica", a spus Sebastian Ghita. Negocierile dintre Asesoft si Curiero au fost anuntate de la inceputul acestei luni, moment in care Ghita a declarat pentru Ziarul Financiar ca intentioneaza sa consolideze partea de logistica a grupului prin achizitii, avand alocat un buget de 10 milioane de euro in acest sens.

"In momentul de fata suntem interesati de achizitii doar pe partea de IT", a mai spus Ghita. Grupul Asesoft, care estimeaza pentru acest an un rulaj de peste 200 de milioane de euro, a ofertat si compania de software si solutii IT Siveco cu 100 de milioane de dolari. Cea mai mare parte din afacerile grupului, peste 65%, este generata de distribuitorul IT Asesoft Distribution.

Principalii actionari ai Curiero sunt Minea Bogdan Emilian, Coman George Cosmin si Stefan Cosmin Neagu, care detin fiecare cate 33% din Curiero Investments, care are 99,8% din Curiero SA.

"Motivul pentru care am ales Asesoft din alti ofertanti de pe piata a fost ca sunt un grup care a crescut asemeni noua. Exista multe compatibilitati intre cele doua afaceri, iar Asesoftul va veni si cu investitii in IT", a declarat pentru ZF Bogdan Carcu, presedintele companiei, care a precizat ca cele doua companii au batut palma miercuri, 26 martie.

Achizitiile pe piata de curierat se vor tine lant in urmatoare perioada, printre companiile care si/au anuntat vanzarea numarandu/se si TCE Logistica, de asemenea fiind negocieri si intre Cargus si DHL, potrivit unor surse din piata. Tot in aceasta luna, gigantul UPS a intrat direct in Romania prin achizitia Trans Courier Service, care era pana in acel moment agentul autorizat al companiei americane pe piata locala.

Curiero estimeaza in acest an o cifra de afaceri de circa 25 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO