Prima pagina

Astaldi modernizeaza aeroportul din Cluj Napoca

Astaldi modernizeaza aeroportul din Cluj Napoca
12.06.2007, 17:03 50

Grupul de firme Astaldi, Romairport si UTI JV a castigat licitatia pentru contructia unui nou terminal de plecari pasageri la Aeroportul International Cluj-Napoca, valoarea fondurilor necesare ridicandu-se la 25 de milioane de euro.
La licitatie a participat, de asemenea, compania Con-A SRL, insa oferta consortiului desemnat castigator a avut un pret mai avantajos, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Cluj, in subordinea caruia se afla aeroportul.
Noul terminal va fi format din subsol si parter si va avea o capacitate de 900 de pasageri in orele de varf, respectiv intre 700.000 si 800.000 pasageri pe an, pe fluxul de plecari. Viitorul terminal va avea o suprafata construita de 6.300 de metri patrati.
Investitia va fi finantata din fonduri proprii ale unitatii, ale CJ si alte surse.
Totodata, aeroportul ar putea beneficia in urmatorii opt ani, potrivit autoritatilor judetene, de investitii de pana la 100 milioane de euro, din care o suma de 65 milioane de euro va fi utilizata pentru constructia unei noi piste. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO