Prima pagina

Camera Deputatilor a adoptat motiunea "Anulati taxa auto", cu 158 de voturi "pentru"

19.02.2008, 13:07 23

Camera Deputatilor a adoptat astazi motiunea simpla, initiata de PD-L, privind anularea taxei auto. Motiunea a fost votata de PD-L, PSD si PRM. Pentru ca motiunea sa fie adoptata era nevoie de votul "pentru" a jumatate plus unul din numarul deputatilor prezenti, ceea ce s-a si intamplat, 158 de deputati (mai mult de jumatate din cei prezenti), votand "pentru".

Motiunea cere anularea taxei de prima inmatriculare si restituirea banilor celor care deja au platit-o. Guvernul nu agreaza acest lucru si sustine ca eliminarea taxei ar transforma Romania intr-o tara a masinilor de mana a doua. Motiunea nu este obligatorie pentru Guvern.

In februarie 2007 (dupa ce Senatul a adoptat o motiune prin care se cerea demisia fostului ministru al justitiei Monica Macovei), Curtea Constitutionala a decis ca o motiune simpla " nu poate sa stabileasca si obligatia Guvernului sau a membrilor sai de a lua anumite masuri concrete, considerate de parlamentari ca fiind necesare".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO