Prima pagina

Cazan, Radiocom: Sunt prea putini absolventi de studii de specialitate in radio sau TV

Cazan, Radiocom: Sunt prea putini absolventi de studii de specialitate in radio sau TV

Mircea Cazan anticipeaza ca Radiocom va incheia anul curent cu un rulaj de 90 mil. euro

05.09.2008, 23:23 38

Societatea Nationala de Radicomunicatii (SNR/Radiocom), companie detinuta de statul roman care asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, pentru retelele de telefonie mobila, transfer de date si internet, tinteste anul acesta o cifra de afaceri de 90,5 milioane de euro, in crestere cu 10% fata de anul trecut, cand societatea a raportat un rulaj de 82,3 milioane de euro. Profitul net al SNR s-a situat anul trecut la 3,5 milioane de euro, in scadere de 14 ori fata de nivelul de 19,7 milioane de euro raportat in 2006, a precizat pentru ZF Mircea Cazan, presedintele SNR.
Potrivit reprezentantilor SNR, bugetul de venituri si cheltuieli al Radiocom nu este alocat de catre MCTI, sursele de venit fiind surse proprii.
Clientii traditionali ai SNR sunt Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune, institutii ce obtin fonduri de la bugetul de stat pentru a achita serviciile de transport si difuzare a programelor lor prin intermediul retelelor de emitatori si translatori ai Radiocom.
"Daca in 2001 ofeream servicii unui numar foarte mic de clienti, acestia fiind in principal Radiodifuziunea si Televiziunea, in prezent, portofoliul Radiocom include aproape toti operatorii de telecomunicatii din Romania, dar si utilizatori finali de servicii de comunicatii din domenii importante ale economiei nationale: banci, institutii financiare, companii multinationale", a precizat Cazan, amintind de Vodafone, Orange, Telemobil (Zapp), GTS, BCR Asigurari, Transfond, Antena 1, Pro TV, Prima TV si Realitatea TV.
Radiocom are in prezent 1.992 de angajati si anticipeaza ca va avea 1.950 pana la finele anului. "Atragerea de specialisti in domeniul telecom devine din ce in ce mai dificila din cauza absentei unor absolventi de studii de stricta specialitate radio sau TV. Specialistii sunt atrasi de operatorii particulari, care ofera conditii de munca si dezvoltare profesionala din ce in ce mai avantajoase, acest lucru determinand inclusiv o migrare a angajatilor Radiocom catre aceste firme", a mai spus Cazan.
Radiocom a demarat procedurile necesare pentru achizitia de servicii de realizare si implementare a unui sistem integrat de tip ERP pentru managementul activitatii, care va acoperi capitole de contabilitate generala, a furnizorilor si clientilor, managementul trezoreriei, managementul proiectelor, gestionarea resurselor, urmarirea costurilor si a veniturilor, precum si a unei solutii de gestiune electronica a documentelor si fluxurilor de lucru.
"Costurile estimative de implementare hardware, licente, mentenanta si suport ale noului sistem informatic integrat sunt intre 4,5 si maximum 5 mil. euro, pe o perioada de cinci ani", a mai spus Cazan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO