Prima pagina

China: de la Huangjiu la vinul romanesc

02.09.2008, 18:29 16

Chinezii ar putea trece de la bautura lor traditionala, Huangjiu (bautura obtinuta din fermentarea graului sau a orezului), la vinul romanesc odata cu decizia guvernelor regiunilor Hong Kong si Macao de a elimina taxele la importul de vinuri.

Departamentul de Comert Exterior din Ministerul pentru Comert va organiza in acest sens o misiune economica la Hong Kong si Macao, pentru promovarea vinurilor romanesti pe piata chineza.

Organizarea unei astfel de misiuni economice, realizata cu sprijinul Centrului Roman pentru Promovarea Comertului si Federatiei Patronale a Industriei Alcoolului, Bauturilor Alcoolice si Nealcoolice din Romania, a fost decisa in urma discutiilor avute recent de secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca, cu oficiali din cele doua regiuni.

"In cadrul acestor intalniri, Gabriel Berca a spus ca Romania doreste strangerea relatiilor bilaterale cu cele doua regiuni, precum si folosirea lor ca platforme de distributie a unor produse romanesti atat in China, cat si in toata regiunea Asiei de Sud-Est", se arata intr-un comunicat al SGG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO