Prima pagina

Citi: Ca sucursala a Citibank Europe ne vom putea extinde mai eficient in Romania

10.09.2008, 17:56 38

Transformarea Citibank Romania din filiala in sucursala a Citibank Europe (Irlanda) face parte dintr-un proiect global strategic de eficientizare a structurii organizatorice in cadrul grupului bancar, proces care a inceput in urma cu doi ani si nu are in vedere posibilitatea evitarii vreuneia dintre reglementarile impuse de BNR mai ales pe partea de prudentialitate, afirma reprezentantii bancii.

Sucursala din Romania a Citibank Europe va ramine sub supravegherea BNR in limitele legislatiei in vigoare, insa va opera mai ales conform cerintelor Autoritatii Irlandeze de Supraveghere a Pietelor Financiare care supervizeaza Citibank Europe si sucursalele sale.

Schimbarea statutului juridic este supusa aprobarii autoritatilor de supraveghere a pietei bancare din Romania si din Irlanda ? unde este inregistrata Citibank Europe ? si este prevazuta sa se incheie pina la 1 ianuarie. Transformarea a fost deja implementata in Cehia la 1 ianuarie 2008. Citibank Europe are licenta bancara in Irlanda, active de 6,8 mld. euro si un capital de 1,4 mld. euro la sfirsitul anului trecut.
"Ca sucursala a Citibank Europe, vom fi parte a unei entitati europene cu bilant mai mare si cu o capacitate mai mare de creditare, ceea ce ne va transforma intr-un partener mai puternic pentru clientii din Romania si ne va permite sa ne extindem mai eficient pe piata", afirma Cristina Constantinescu, directorul de comunicare al Citibank Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO