Prima pagina

E.ON Gaz Romania cere o marire a preturilor la gaze cu 24%

23.06.2008, 12:45 22

E.ON Gaz Romania a solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei majorarea pretului final al gazelor naturale cu 24% incepand cu 1 iulie.

Compania justifica aceasta cerere prin cresterea preturilor de achizitie a gazelor naturale de pe piata internationala, E.ON Gaz Romania fiind obligata in prezent sa vanda gazele naturale sub pretul de achizitie al acestora. In plus, pana la finele anului, sunt de asteptat cresteri aditionale ale preturilor de achizitie a gazelor naturale importate.

De asemenea, conform comunicatului transmis de companie, pretul final al gazelor naturale a fost ajustat de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), in medie, cu 8,5%, incepand din data de 1 februarie 2008, aceasta majorare producandu-se cu o intarziere de o luna si nefiind suficienta pentru a acoperi costurile de achizitie a gazelor naturale ale companiei.

Totodata, deoarece nu a fost aprobata o majorare a pretului nici incepand din luna aprilie 2008, nici din luna iunie 2008, compania E.ON Gaz Romania a inregistrat de la inceputul anului pierderi de circa 40 milioane lei, rezultate din costurile neacoperite cu achizitiile de gaze naturale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO