Prima pagina

E.ON Gaz spera la o crestere de 19% a pretului gazelor

08.04.2008, 11:17 13

Pretul gazelor ar trebui sa creasca cu 19% in trimestrul al treilea, dar daca masura va fi amanata, avansul pretului va fi mult mai mare in perioada de iarna, afirma reprezentantii distribuitorului de gaze E.ON Gaz Romania, controlat de grupul german E.ON.

"Cu cat se amana mai mult majorarea necesara a pretului, cu atat mai mare va fi majorarea pretului pentru populatie in sezonul rece", a declarat, intr-un comunicat, presedintele Consiliului de Administratie al companiei, Achim Saul.

Potrivit E.ON, avand in vedere ca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) nu a aprobat cresterea pretului gazelor la 1 aprilie, cu 12%, compania va inregistra in primul semestru al acestui an pierderi de 45 milioane de lei.

Estimarile distribuitorului indica un avans al pretului gazelor de import, de la nivelul de 370 dolari pe 1.000 metri cubi. Astfel, in trimestrul al treilea pretul ar urma sa urce la circa 470 dolari, in trimestrul al patrulea la circa 480 dolari, nivel care va ramine constant pana in trimestrul al patrulea din 2009.

Ultima crestere a pretului gazelor a avut loc la 1 februarie, cu 8,5%, dar E.ON considera ca acest avans nu a fost suficient pentru a acoperi costurile de achizitie a gazelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO