Prima pagina

Enterprise Investors a achizitionat grupul Simcor pentru 53 mil. euro

02.04.2008, 18:03 60

Producatorul de materiale de constructii Macon Deva, detinut de fondul de investitii polonez Enterprise Investors, a ajuns la un acord cu oamenii de afaceri Stache Lutz si Mihai Voiculescu pentru preluarea grupului de firme Simcor Oradea, in cadrul unei tranzactii de 53 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor fondului polonez.
"In circa doua-trei luni va fi finalizata tranzactia, in functie de avizul pe care il vom primi de la Consiliul Concurentei. Am semnat un acord cu actionarii Macon Deva, insa mai sunt cateva chestiuni de pus la punct", au declarat pentru ZF sursele citate.
In urma acestei tranzactii, Macon Deva va deveni cel mai mare producator de BCA de pe piata locala, cu o capacitate anuala de 800.000 de tone, unde mai activeaza companii precum Celco Constanta, Prefabricate Vest, Elpreco Craiova (preluat de irlandezii de la CRH) sau Prefab Calarasi.
Actionarii Simcor au scos la vanzare sapte firme din grup respectiv Simcor, Simbeton, Simterac, Simcor Var, Simcor Management, Simpromat si Simsped, primele doua fiind listate pe piata RASDAQ. Cele sapte firme sunt specializate in productia sau comercializarea materialelor de constructii, BCA, var, mortar si adezivi, prefabricate din beton, plase sudate, stalpi electrici si pavaje, seminee, cosuri de fum si cahle de teracota.
Pretul platit pentru actiunile companiilor din grup listate pe piata RASDAQ, Simcor Oradea (SIOR) este de 4,82 euro/actiune (aproape 18 lei/actiune) si respectiv 0,46 euro/actiune (circa 1,71 lei/actiune) in cazul titlurilor Simbeton Oradea (SIOB), potrivit comunicatului emis pe piata RASDAQ de reprezentantii companiei. Astfel, valoare de vanzare a celor doua companii se ridica la circa 25 milioane de euro.
Potrivit unor surse din cadrul companiei, fondul de investitii AIG Capital Partners, prin subsidiara AIG Capital Management, care a fost interesat initial de preluarea companiei s-a retras de la negocieri, in timp ce companiile Xella (Germania) si CRH (Irlanda) inca nu au depus ofertele finale.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO