Prima pagina

Equest cumpara Moldova Mall cu 34,5 mil. euro

24.03.2006, 00:00 56

Equest Balkan Properties, o companie britanica de investitii imobiliare, a cumparat centrul comercial Moldova Mall din Iasi pentru 34,5 milioane de euro, potrivit unui anunt al companiei la bursa londoneza.

"Moldova Mall este unul dintre proiectele pentru care am obtinut exclusivitate si pe care le-am mentionat in documentul prin care anuntam listarea Equest Balkan Properties", a declarat Petri Karjalainen, partener in cadrul Equest Partners Limited. Moldova Mall apartine grupului de firme Moldova, controlat de omul de afaceri Danut Prisecariu.

Potrivit unei stiri Mediafax, omul de afaceri impreuna cu cinci dintre partenerii sai de afaceri au fost trimisi in judecata de Serviciul Teritorial Iasi al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru savarsirea mai multor infractiuni de natura economica. Prisecariu a refuzat sa comenteze acuzatiile procurorilor. Pana la incheierea editiei el nu a facut alte comentarii. In schimb, el a declarat pentru ZF ca "saptamana viitoare vom organiza o conferinta de presa o data cu redeschiderea centrului comercial si vom face mai multe comentarii (legate de tranzactie - n. red.)".

Equest nu este la prima achizitie pe piata locala dupa ce la inceputul acestui an a mai cumparat un imobil de birouri de aproape 5 mil. euro in Bucuresti. "Suntem in discutii si pentru alte proiecte in Bucuresti si in provincie, care speram ca se vor concretiza in perioada urmatoare", a precizat pentru ZF Ionut Costea, membru in CA al Equest. El este presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte, insa functia sa in cadrul Equest Balkan nu este una executiva.

Achizitia Moldova Mall asigura un randament anual al investitiei de 9% calculat la un grad de ocupare de 100%, potrivit Equest. Complexul urmeaza sa isi mareasca suprafata totala la 19.000 de metri patrati in urma unor investitii de peste 10 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO