Prima pagina

Ford si-a adus furnizorii sa ii vada pe olteni la munca

Ford si-a adus furnizorii sa ii vada pe olteni la munca
02.09.2008, 18:02 26

Guvernul spera sa infiinteze la Craiova un parc industrial pentru a sustine investitiile realizate de Ford la fabrica de automobile, conform declaratiilor facute de Calin Popescu Tariceanu in cadrul unei conferinte de presa organizata de Ford.

Premierul a declarat ca: "Vom discuta despre atragerea producatorilor de componente pentru a sustine acest proiect, pentru a obtine o injectie de capital puternica in economie, a crea noi locuri de munca si de a avea o industrie auto puternica". De asemenea, Tariceanu a declarat ca spera ca in curand sa avem "un model Ford asamblat exclusiv in Romania".

Primul-ministru al Romaniei, cu aceasta ocazie, a invitat compania Ford sa colaboreze si cu firme romanesti, John Fleming, presedintele si CEO al Ford of Europe raspunzandu-i ca o serie de furnizorii din Romania sunt deja parteneri Ford in alte tari.

Deja o serie de aproape 40 de producatori de componente auto si-au anuntat venirea in Romania pentru a aprovizionat compania americana cu componente auto.

Acum o saptamana, compania Ford a anuntat ca reprezentanti a 40 de furnizori ai constructorului auto se vor intalni cu premierul Tariceanu si vor vizita fabrica de la Craiova.

In 2009 productia modelului Transit Connect la Craiova va fi de 30.000 de unitati, urmand ca volumul sa fie majorat la 50-60.000 de unitati in 2010. In 2012 productia de autovehicule a uzinei craiovene va fi de 300.000 de unitati, dintre care 90% va fi destinata exportului. Anul trecut, la Craiova s-au asamblat aproape 19.000 de automobile, in timp ce la capacitate maxima uzina poate produce in prezent 150.000 de autovehicule anual.

Presedintele Ford Europe a mentionat ca preluarea efectiva a fabricii decurge potrivit planului. "Transformarea fabricii a inceput si decurge conform planului in special pe partea de mecanica", a spus Fleming.

Intr-un interviu acordat saptamana trecuta ZIARULUI FINANCIAR, oficialul Ford a declarat ca la uzina de la Craiova se reproiecteaza linia de asamblare si s-au comandat noi echipamente destinate productiei, in timp ce fabrica produce in continuare motoare si transmisii pentru General Motors. El a adaugat ca angajatii uzinei au inceput programele de training, majoritatea fiind pregatiti in cadrul fabricii. In acelasi timp, sunt si angajati care urmeaza programe de training in cadrul uzinelor Ford din Koln, Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO