Prima pagina

Fostul ministru de Finante ii ataca pe "analistii economici emo"

02.09.2008, 09:05 19

In prima jumatate a acestui an economia Romaniei a crescut cu 8,8%, record absolut pentru aceasta perioada a anului anului din '90 pana astazi, aminteste Gandul. Statistica record a impartit insa expertii economici in doua tabere: cei care spun ca economia se supraincalzeste si ca riscurile sunt din ce in ce mai mari si cei mai optimisti, care vad mai ales partea plina a paharului. Printre cei optimisti se numara si Ionut Popescu, fost ministru de Finante, in mandatul caruia a fost introdusa cota unica. El spune ca trebuie sa ne bucuram ca in timp ce Europa tremura de frica Romania depaseste record dupa record. Mai mult decat atat, el arata cu degetul la expertii financiari mai pesimisti.

"Ma uit si eu in stanga si in dreapta. Aud si eu diverse pareri. Ma refer la analistii din generatia emo, care isi taie venele pe lung si nu pe lat, care se plang orice s-ar intampla. Cand toata Europa are probleme si Romania merge bine sunt unii care spun ca exista riscuri, ca... Sigur, riscuri sunt peste tot, dar in acest moment economia noastra merge foarte bine. Cine a avut de cazut a cazut, uitati-va la statele baltice. Desigur ca nu vom creste cum a crescut China atatia ani, ca ritmul va incetini", a declarat el.

Despre evolutia economiei romanesti, asa cum o vede fostul ministru de Finante, Ionut Popescu, cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO