Prima pagina

Grupul ACE va construi a treia fabrica la Dej pentru a transfera si productia de mase plastice

25.07.2006, 19:53 58

Grupul spaniol ACE, producator de componente electrice pentru automobile, a anuntat ca va demara luna viitoare la Dej constructia unei noi facilitati de productie, pe o suprafata de 5.000 de metri patrati, investitia initiala fiind estimata la aproximativ 1,5 mil. euro.
Aceasta va fi a doua fabrica a grupului spaniol la Dej, termenul de finalizare a unitatii de productie fiind inceputul anului viitor. Investitia totala in construirea acestei noi facilitati urmeaza sa fie mai mare decat in cazul primei fabrici de la Dej, in cazul careia constructia si tehnologizarea au costat aproximativ 8,5 milioane de euro.
"Investitia finala pentru a doua fabrica din Dej va fi mai mare deoarece doar jumatate din fabrica va produce cabluri, cealalta jumatate fiind destinata injectiei de mase plastice. Aceasta activitate exista in grupul ACE de multa vreme, insa doar de anul viitor va fi transferata si in Romania", a declarat pentru ZF Transilvania Antonio Soria Barranco, general manager ACE Romania.
ACE Romania a inregistrat pe primele cinci luni o cifra de afaceri de 6,5 milioane de euro (23,2 milioane de lei), valoare reprezentand o crestere de 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit oficialilor companiei, evolutia pe primele cinci luni a fost influentata de inceperea colaborarii cu Renault, dar si de cresterea comenzilor din partea unor clienti mai vechi, precum Citroen sau Seat.
"Colaborarea cu Renault se concretizeaza in cadrul a doua proiecte, unul pentru modelul Clio si celalalt pentru modelul Megane. Productia pentru ei este realizata pentru moment la Cluj, insa daca aceasta colaborare va continua vom transfera comenzi si pentru noua fabrica din Dej", a mai declarat Antonio Soria Barranco.
Facilitatile de productie de la Cluj fiind in acest moment aproape de capacitatea maxima, compania a inchiriat la Dej un spatiu de aproximativ 1.300 de metri patrati, locatie in care, incepand din aprilie anul acesta, ACE onoreaza o parte din comenzile catre clienti.
"Aceasta locatie va fi pastrata si dupa demararea productiei in fabrica noastra. Nu puteam astepta inca sase luni, mai ales ca la fabrica din Cluj am fost nevoiti sa reducem productia, in urma unor deficiente tehnice ale locatiei", a precizat Antonio Soria Barranco. Conducerea companiei a mai declarat ca extinderea era necesara, deoarece, incepand cu luna mai a acestui an, ACE Romania a demarat productia de cabluri pentru Citro'n. Pana in acest moment, principalii clienti ai companiei au fost Seat, Volkswagen, Audi si Skoda.
Reprezentantii companiei estimeaza pentru acest an o crestere de cel putin 30% a cifrei de afaceri, ca urmare a demararii productiei la fabrica din Dej. Anul trecut grupul spaniol a schimbat conducerea filialei din Romania, operatiunile fiind preluate de Antonio Soria Barranco pana la gasirea unui inlocuitor roman. Potrivit reprezentantilor companiei, conducerea noii fabrici din Dej va fi asigurata de o echipa de manageri romani, care va fi selectata din interiorul companiei
Grupul a intrat pe piata romaneasca in 2002 prin achizitionarea la Cluj-Napoca a unui teren de 24.000 de metri patrati. Pe piata romaneasca principalii competitori ai firmei sunt companiile Leoni si Drexlmayer. In prezent ACE Romania lucreaza cu peste 1.500 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO