Prima pagina

Grupul roman Grampet a oferit 221 mil. euro pentru MAV Cargo Ungaria

Grupul roman Grampet a oferit 221 mil. euro pentru MAV Cargo Ungaria
01.08.2007, 15:42 54

Grupul privat romanesc Grampet GFR (Grup Feroviar Roman) a oferit 221 de milioane de euro in cadrul licitatiei pentru privatizarea transportatorului feroviar national MAV Cargo, in timp ce a doua companie romaneasca inscrisa in cursa, CFR Marfa, a oferit 184 de milioane de euro, potrivit cotidianului Nepszabadsag, citat de Portfolio.

Autoritatile maghiare s-au aratat dezamagite de ofertele celor 12 companii, dupa ce pretul maxim oferit a fost de 321 de milioane de euro, de catre grupul slovac Speed Trans Consortium. Oferta grupului Grampet este a treia de pe lista.

Statul trebuie sa anunte in cateva saptamani care sunt cei 5 ofertanti selectati pentru a depune oferte finale in luna octombrie.

Aceasta selectie de top 5 va lua in considerare atat pretul indicativ depus, cat si planul de afaceri pentru MAV Cargo, dar si pachetul social pentru salariati. GFR are drept consultanti in incercarea de a cumpara MAV Cargo firma de audit KPMG, filiala din Ungaria, compania locala Liguaria si casa de avocatura locala Tuca Zbarcea & Asociatii.

Potrivit cotidianului ungar Magyar Tokepiac, MAV Cargo este evaluata la circa 300 de milioane de euro (70-80 de miliarde de forinti), dar unii analisti sunt de parere ca valoarea este mai mica, intrucat compania nu are locomotive proprii.

Principalul actionar al GFR este Stoica Gruia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO