Prima pagina

Guvernul Romaniei in dialog cu liderii de business la conferinta Ziarului Financiar

03.05.2007, 21:06 15

ZIARUL FINANCIAR organizeaza luni, 7 mai, conferinta: Economia romaneasca: foaia de parcurs de la leu la euro, la care invitati sunt Calin Popescu-Tariceanu - prim-ministrul Romaniei, Paul Pacuraru - ministrul muncii, familiei si egalitatii de sanse si Sebastian Vladescu, secretar de stat, Ministerul Economiei si Finantelor.

De sapte ani, economia romaneasca creste neintrerupt, iar Romania intra in UE in plin boom al investitiilor si consumului. Pentru a recupera din decalajele fata de vechile state membre ale UE mai avem nevoie de inca cel putin sapte ani de crestere puternica, pina la adoptarea euro, in 2013 sau 2014.

ZIARUL FINANCIAR ii aduce la aceeasi masa pe cei mai inalti oficiali ai statului si lideri ai celor mai mari companii din Romania pentru a discuta cea mai arzatoare problema: cum sa asiguram o crestere economica fara sincope?

Ce trebuie sa faca Guvernul pentru a garanta continuarea cresterii economice cu peste 6% inca cel putin 7 ani de acum incolo, pina la adoptarea euro?

Care sunt cele mai mari amenintari la adresa cresterii economice in anii urmatori?

Care sunt "pilonii" dezvoltarii economice si cum pot fi protejati?

La conferinta vor mai participa ca speakeri: Donato Chiarini - ambasador, seful Reprezentantei CE in Romania, Nicolae Danila - presedintele BCR, Cristian Constantinescu - director general Allianz- Tiriac , Radu Georgescu - CEO Gecad, Constantin Stroe - vicepresedinte Dacia, Florin Pogonaru - presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania si alti lideri de business de pe piata romaneasca.

Conferinta va avea loc luni, 7 mai, la hotel Howard & Johnson, incepand cu ora 13:30.

Pentru informatii contactati organizatorii:
Elena Munteanu, PR & Events Manager,
Telefon 0318.256.293,
E-mail: evenimente@zf.ro
sau mergeti la adresa http://www.zf.ro/evenimentul_zf_24/conferinta_zf___economia_romaneasca__foaia_de_parcurs_de_la_leu_la_euro.html


Conferinta va incerca sa raspunda la urmatoarele intrebari:

Cum poate creste competitivitatea companiilor romanesti?
Care a fost impactul primelor luni de aderare asupra mediului de business?
Ce franeaza cel mai mult cresterea competitivitatii companiilor romanesti - starea infrastructurii, criza de oameni, managementul precar, legislatia instabila?
Care sunt resursele de competitivitate ale companiilor: tineretea angajatilor, nivelul salariilor, impozitarea redusa, pretul energiei?
Ce trebuie sa faca statul pentru a sustine companiile romanesti sa investeasca pe pietele externe?
Este posibila majorarea TVA sau a cotei unice pentru a calma consumul si deficitul extern?
Va continua actualul guvern reforma pensiilor?
Ce poate face Guvernul pentru a majora rapid investitiile in infrastructura si ce rol vor avea fondurile structurale de la Uniunea Europeana in aceasta directie?
Cat de periculoasa este cresterea deficitului extern?
Are economia resurse pentru a finanta nevoia de echipamente, know-how si bunuri de consum din strainatate pina la aderarea la euro fara sa avem o criza valutara?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO