Prima pagina

Investitorii romani au facut doua treimi din rulajul Bursei in luna iulie

06.08.2008, 17:31 20

Cumpararile nete ale investitorilor straini la Bursa de Valori Bucuresti s-au ridicat in luna iulie la un nivel infim, de 11,1 mil. lei (circa 3,1 mil. euro), dupa ce in luna anterioara acestia au fost vanzatori neti, cu 8,3 mil. lei (2,2 mil. euro), potrivit statisticilor BVB. Romanii au vandut pe Bursa in luna iulie de 8,7 mil. lei (2,4 mil. euro).
Tranzactiile cu actiuni Erste, inregistrate la categoria conturi agregate, din aceeasi perioada aratau un sold negativ de 2,4 mil. lei (0,67 mil. euro), care este cel mai probabil o consecinta a vanzarilor realizate de salariatii BCR care au primit actiuni ale bancii austriece. Investitorii romani dominat Bursa luna trecuta, tranzactiile derulate de acestia reprezentand circa 70% din rulajul total, procent usor in crestere fata de luna anterioara. Strainii au fost destul de putin activi pe piata in lunile iunie-iulie, preferand sa ia o pozitie de asteptare dupa ce au vandut masiv la finele anului trecut si luna ianuarie a acestui an, cauzand corectii importante pe Bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO