Prima pagina

Leul, coleg de "suferinta" cu coroana islandeza

29.02.2008, 16:29 37

Leul a scazut puternic astazi fata de euro, cu aproape 2%, din cauza reintensificarii turbulentelor pe pietele financiare mondiale, investitorii retragandu-se de pe pietele percepute ca avand grad ridicat de risc, cum este cazul Islandei si Romaniei.

"Are loc o noua intensificare a aversiunii fata de risc pe plan mondial, iar investitorii si-au inchis pozitiile pe toate pietele emergente. Volumele tranzactionate la Bucuresti au fost consistente, iar leul s-a depreciat pana la un minim de 3,75 lei/euro", a spus Alexandru Anghel, chief dealer Egnatia Bank.

La ora transmiterii stirii, cotatiile coborasera usor, la 3,73 lei/euro. Coroana islandeza, aflata de circa un an pe o panta descendenta, a atins astazi un minim istoric fata de euro, investitorii penalizand inflatia si deficitul de cont curent mari. Leul este departe de minimul istoric, atins pe 6 ianuarie 2004, la un curs de 4,1438 lei/euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO