Prima pagina

Majorare cu 80% a profitului ING Bank pe semestrul I

14.08.2008, 21:01 21

ING Bank a inregistrat pe primul semestru o crestere a profitului net cu 80% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care veniturile s-au majorat cu 47,6%, afirma Misu Negritoiu, directorul general al bancii.
De asemenea, el spune ca activele totale au urcat cu 11,2% fata de decembrie 2007, peste viteza de crestere a pietei, in conditiile in care volumul creditelor acordate a urcat cu 31%, de asemenea, peste cresterea pietei. Banca a continuat sa investeasca in extinderea retelei, fiind deschise inca patru sucursale pentru companii si 17 unitati Self'Bank pentru persoane fizice, ajungand la o retea totala de 194 de unitati.
Conform datelor bancii-mama, numarul clientilor a crescut cu 30.000 in trimestrul II, ajungand la 574.000. Raportul financiar de la Amsterdam aminteste si campania lansata in Romania pentru atragerea de conturi de salarii si pentru cresterea economiilor in sold ale clientilor existenti. Banca-mama mai mentioneaza cresterea volumului operatiunilor de plati si cash-management, precum si majorarea cotei de piata la credite ipotecare si la depozite. Portofoliul de credite ipotecare a ajuns la 400 de milioane de euro, ponderea creditelor neperformante fiind de 0,1% fata de 0,5% in Polonia la un portofoliu de 800 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO