Prima pagina

Mall-uri multe, chirii mari

19.06.2008, 00:00 30

Inmultirea proiectelor de centre comerciale, atat finalizate, cat si aflate in diferite faze de dezvoltare si care sunt deja in cautarea chiriasilor reprezinta principalul argument folosit de consultantii imobiliari si de comercianti pentru a explica estimarile referitoare la o scadere a chiriilor, scrie BUSINESS Magazin.

Cu toate acestea, chirile pentru spatiile din centrele comerciale noi se mentin cam la aceleasi niveluri ca in 2007, scaderea lor fiind insesizabila pentru majoritatea retailerilor. Negocierile pe marginea pretului vor deveni insa tot mai dure, pe fondul cresterii competitiei dintre proiecte. "Daca un dezvoltator crede ca va genera vanzari, sa perceapa o chirie procentuala din vanzari si o platesc imediat. Daca este atat de sigur, la un nivel al chiriei de 8% din vanzari se va imbogati", spune proprietarul Vicentiu Zorzolan, proprietarul AAV Group.

Cititi mai multe despre factorii care ar trebui sa duca la scaderea chiriilor in mall-uri pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO