Prima pagina

Managerii din Romania estimeaza cresteri in industrie, constructii, comert si servicii pana in august

30.06.2008, 10:07 4

Activitatea din industria prelucratoare, constructii, comertul cu amanuntul si din sectorul de servicii va creste in perioada iunie-august, fata de cele trei luni anterioare, insa si preturile din domeniile mentionate vor avea o evolutie similara, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
Concluziile au fost conturate in urma unei anchete de conjunctura in randul managerilor societatilor comerciale.

In industria prelucratoare, volumul producsiei se va majora in urmatoarele trei luni, atat pe total (sold conjunctural +18%), cat si pe grupe de marime a intreprinderilor. Optimismul managerilor este mai pronuntat in cazul celor din intreprinderile cu 500 salariati si peste (sold conjunctural +29%).

Managerii estimeaza ca in constructii va fi inregistrata o tendinta ascendenta la volumul productiei (sold conjunctural +40%), corelata cu cea a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +34%).

Situatia economica din sectorul de servicii, in ultimele trei luni, a fost apreciata ca fiind buna, atat pe total activitate (sold conjunctural +20%), cat si pe grupe de marime a intreprinderilor.




Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO