Prima pagina

Maor Zinger, mogulul imobiliar al Brasovului: Daca maine as vinde tot, as lua 350 mil. euro

Maor Zinger, mogulul imobiliar al Brasovului: Daca maine as vinde tot, as lua 350 mil. euro

Maor Zinger

21.08.2007, 19:23 1542

Israelianul Maor Zinger (34 de ani) este unul dintre cei mai bogati oameni din Brasov si a inceput sa faca afaceri in Romania inca din prima parte a anilor 90, intrand in afacerile imobiliare in 1997. "Daca as vinde maine tot ce detin la Brasov, as incasa 350 de milioane de euro. Afaceri similare ca dimensiuni am insa si in Israel, dar si in alte tari unde afacerile imobiliare au rata mare de crestere acum", spune omul de afaceri pentru BUSINESS Magazin.
Planurile pe termen scurt si mediu ale lui Maor Zinger sunt deschiderea primului hotel de cinci stele din Brasov, cu 100 de camere, la sfarsitul acestui an, constructia unui lant de 20 de pensiuni, tot in orasul Brasov, cu termen de finalizare la sfarsitul lui 2008, si a unui parc de distractii, care se va intinde pe 5-6 hectare si va necesita o investitie intre 15 si 20 de milioane de euro, a carui constructie va incepe in 2008.
In afara de aceste proiecte, Maor Zinger detine la Brasov centrele comerciale Eliana Mall si Brintex, in zona Bartolomeu. Strategia de dezvoltare a omului de afaceri este achizitia de terenuri de la fabricile care intra in lichidare sau vand terenurile centrale pentru a reloca productia in afara orasului. In acest fel, omul de afaceri a cumparat terenuri bloc de la Lubrifin, Romradiatoare sau Colorom Codlea. Acesta din urma a fost cumparat de Maor Zinger in primavara acestui an, cu 7,5 milioane de euro. Omul de afaceri spune ca va investi 1,5 milioane de euro pentru a curata zona de deseuri si, la anul, va incepe sa vanda din terenul pe care il estimeaza acum la 35 de milioane de euro.

Cititi mai multe despre planurile lui Maor Zinger in numarul de maine al revistei BUSINESS Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO