Prima pagina

Mechel a platit 142 mil. euro pentru Ductil Steel Buzau

08.04.2008, 15:34 19

Mechel International Holdings din Elvetia a platit 142 de milioane de euro pentru achizitia producatorului de semifabricate din otel Ductil Steel Buzau, a anuntat astazi companai la o zi dupa ce Consiliul Concurentei a aprobat tranzactia.
Contractul de vanzare-cumparare de actiuni a fost semnat in luna noiembrie 2007 de catre Mechel International Holdings si Lakewind Limited, care detinea anterior controlul asupra firmei din Buzau.
Mechel International Holdings face parte din grupul rus Mechel, specializat in activitati de minerit si siderurgie, precum si operatiuni de producere si transport de energie electrica, portuare, marketing si distributie. In Romania, Mechel International Holdings AG controleaza doua combinate, Mechel Targoviste si Mechel Campia Turzii, ambele active pe piata produselor din otel carbon si slab aliat, dar si a otelurilor inalt aliate. Ductil Steel Buzau este activa pe piata otelului, sub forma semifabricatelor, a produselor lungi (otel beton, sarma laminata) si a produselor trase. In 2007, compania a inregistrat venituri de 143,27 milioane lei, in crestere cu circa 3% fata de 2006, si un profit net in scadere cu 11,8%, la 13,88 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO