Prima pagina

Minerii ucraineni, in doliu

21.08.2001, 00:00 23



Flacarile si fumul care au cuprins mina ucraineana unde o explozie in subteran a omorat peste 35 de mineri impiedica eforturile de salvare, informeaza CNN.

Cel putin alti zece mineri sunt dati disparuti dupa explozia gazului metan acumulat duminica dimineata in mina Zasiadko, de langa Donetk. "Focul este in continuare foarte puternic si nu stim exact cati oameni sunt prinsi inauntru", a declarat un oficial al Ministerului pentru Situatii de Urgenta.

Peste 1.000 de lucratori ai echipelor de salvare s-au luptat cu flacarile cautand supravietuitori in noaptea de duminica spre luni, dar pana acum au recuperat doar cadavre.

Sperantele de a mai gasit pe cineva in viata in mina sunt aproape nule, iar autoritatile au decis sa intrerupa aprovizionarea cu oxigen pentru a limita inaintarea flacarilor.

In momentul exploziei, circa 970 de lucratori se aflau in mina si alti 250 in zona din apropiere. Majoritatea au fost scosi la suprafata, 27 dintre ei fiind spitalizati cu traumatisme si arsuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO