Prima pagina

MobilRom se va numi Orange Romania

25.01.2001, 00:00 406



Operatorul roman de telefonie mobila MobilRom-Dialog a fost evaluat la 1,2-1,5 miliarde euro in momentul in care a fost inclus in compania New Orange, divizia de telefonie mobila a grupului de telecomunicatii France Telecom, a declarat Ziarului Financiar Bernard Moscheni, directorul general al MobilRom.

Pentru 2001, Moscheni estimeaza pentru MobilRom o cifra de afaceri de peste 370 milioane de dolari. In acelasi timp, investitiile companiei pentru anul acesta sunt de peste 100 milioane de dolari.

"Investitiile vor fi indreptate in marea lor parte pentru imbunatatirea serviciilor si in dezvolarea retelei. Principalul nostru proiect ramane insa mentinerea calitatii de lider pe piata romaneasca de telefonie mobila", spune Moscheni.

MobilRom are in momentul de fata mai mult de 1.250.000 de clienti. "Credem ca la sfarsitul acestui an ne vom apropiua serios de pragul clientului cu numarul doua milioane", sustine Moscheni.

Anul trecut, MobilRom a avut o cifra de afaceri de 274 milioane de dolari. Operatorul serviciului de telefonie mobila Dialog s-a lansat pe piata in 1997. Investitiile totale realizate pana acum sunt de 525 milioane de dolari, inclusiv licenta.

Moscheni spune ca cel mai tarziu la 1 februarie 2002, MobilRom isi va schimba numele in Orange Romania.

Mobil Rom la care France Telecom detine 68% din actiuni, a fost integrata in New Orange in a doua jumatate a anului trecut, avand o pondere de circa 2% din ansamblul acesteia. In momentul de fata, valoarea de piata a Orange este de 55-65 miliarde de euro.

"Imediat dupa ce se va finaliza oferta publica de vanzare a 12-15% din actiunile Orange (IPO), si ulterior cotarea acestei companii la bursa pe piata internationala vom trece la schimbarea numelui MobilRom in Orange Romania", spune Moscheni.

El spune ca nu se stie inca daca odata cu MobilRom si marca Dialog va fi schimbata cu un alt nume.

In afara MobilRom, France Telecom mai detine pachete de actiuni la operatorii de telefonie mobila Itineris din Franta, Mobistar din Belgia, Dutchtone (Olanda), Mobilix (Danemarca), Globtel (Slovacia), Cellis (Liban) etc.

"Itineris este prima companie care si-a schimbat deja numele in Orange", spune Moscheni.

El sustine ca trecerea de la MobilRom la Orange Romania inseamna ca serviciile oferite de companiile integrate in Orange vor fi aceleasI atat in Romania cat sI in Franta sau Marea Britanie.

"Clientii nostrii ar trebui sa inteleaga ca in spatele Orange se gaseste o organizatie internationala de telecomunicatii, numarul doi pe plan mondial dupa Vodafone", spune Moscheni.

Noua structura a actionariatului MobilRom este Orange S.A. cu 67,81%, Norigton Enterprises cu 7,48%,Tomen Corporation 5,41% din actiuni sI Finas Advertising Limited cu 4,05%.

Ceilalti actionari sunt Alcatel N.V. 2,87%, MBL Computers cu 1,6%, Radcom cu 1,6%, , Polish Enterprises Fund cu 2,55%, Verbena Servicos e Investimentos cu 2,23%, Innova/98 L.P. cu 2,08%, Societe Generale Romania Fund Limited cu 0,96%, Sogenif Investments Limited cu 0,19%, Boston Holdings Limited cu 0,62% sI Traquesin- Prestaco de Servicios de Consulatoria Economica SA cu 0,51 din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO