Prima pagina

Monopolul pietei de otel-beton scumpeste constructiile cu 30%

Monopolul pietei de otel-beton scumpeste constructiile cu 30%
27.08.2008, 15:37 53

Majorarea preturilor la ciment si otel-beton impreuna cu dublarea costurilor cu manopera au dus la o crestere a preturilor constructiilor cu aproape 30%, a declarat pentru Mediafax, Adriana Iftime, director general al Patronatului Societatilor din Constructii.

Directorul considera ca "preturile la otel-beton si ciment nu sunt controlate de nimeni. Avem monopol si isi fac de cap cum vor ei".

Ea sustine ca evolutia preturilor la cimet si otel-beton ar putea conduce, printre altele, la falimentul unor firme de constructii si abandonarea unor proiecte. Totodata, numarul de procese intre beneficiari si constructori va creste, daca partile nu vor renegocia contractele.

Conform acesteia preturile la ciment au crescut cu 30%, in timp ce preturile la otel-beton au avansat cu 140%-180%. Ea a adaugat ca in prezent costurile de constructie sunt de minim 800 de euro/ metru patrat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO