Prima pagina

Multinationalele cauta 500 de muncitori la Cluj

Multinationalele cauta 500 de muncitori la Cluj
02.04.2008, 16:40 55

Peste 500 de locuri de munca sunt oferite la Cluj de catre 35 de firme, printre care se numara Bechtel, Microsoft Romania, HP, Siemens, Mc Donalds, Orange Rominia si Procter & Gamble.
Cele 35 de companii nationale si internationale ofera 500 de locuri de munca in special studentilor si absolventilor de facultati din domeniu tehnic.
"Este o arie vasta de domenii cautate de la calculatoare, electrotehnica, telecomunicatii, constructii, mecanica , absolut orice. La tirg sunt asteptati insa si studenti ai altor facultati intrucit firmele angajeaza si din alte domenii. Slujbele sunt destinate atit absolventilor cit si studetilor. In conditiile in care anul trecut am avut 2500 de vizitatori, anul acesta ne asteptam la 3000-4000 de persoane", a declarat reprezentantul celei de-a XIV-a editii a tirgului organizat de Board of European Students of Technology Cluj (BEST).
La Cluj sunt asteptati 4.000 de studenti si absolventi care doresc sa se angajeze, iar cele mai multe slujbe au fost ofertate de catre compania americana Bechtel, care realizeaza Autostrada Transilvania.
"Nu avem un numar fix de persoane pe care vrem sa le angajam insa tot timpul Bechtel cauta sa angajeze. Cautam ingineri CFDP, topografi, operatori autocad, in special absolventi", a declarat reprezentantul Bechtel, Raluca Deac.
Orange cauta 10-20 de presoane pentru departamentul de relatii cu clientii. "Aceasta este insa doar o poarta de intrare in companie. Peste o perioada exista posiblitatea de avasare", a sustinut oficialul Organge, Bogdan Mitrofan, care a mai precizat ca salarizarea este peste medie.
Si Microsoft Romania cauta 20 de studenti pentru un progran de internship si 20 de absolventi pentru angajare fulltime la sediul de la Bucuresti. "Cautam oameni pasionati de IT si de Microsoft care sa cunoasca doua limbi straine. Se cauta personal pentru departamentul suport tehnic pentru clienti premier", a sustinut Cristina Muresan de la Microsoft.
Cele mai mari salarii de la tirg au fost oferite de firma Route 66 pentru centrul de cercetare si dezvoltare de la Brasov. "Avem 70 de posturi pentru programatori in domeniul software pentru sistemele de navigatie. Salariile pentru un junior incep de la 500 de euro net, iar un senior poate ajunge la 2500 de euro. Noi lucram pentru companii mari cum ar fi Nokia si Samsung", a declarat repreyentantul firmei, Liviu Cristescu. Si departamentul de automotive al Continental Rominia are un stand la tirgul de Joburi din Cluj. "Vom deschide a treia farbrica Continental automotive din Rominia la Sibiu si avem nevoie de oameni", a sustinut Cristian Giosean. Totodata, HP Cluj cauta 10 persoane pentru departamentul software, in timp ce Simens a scos pe piata 60 de posturi de programatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO