Prima pagina

NATO continua medierea intre sarbi si albanezi

13.03.2001, 00:00 16



Rebelii albanezi au respins propunerea de a permite intoarcerea militarilor iugoslavi in zona demilitarizata din jurul provinciei Kosovo, dar oficialii NATO se declara optimistii in vederea obtinerii unui acord de incetare a focului, relateaza CNN.

Ministrul rus de externe Igor Ivanov a anuntat ca va efectua o vizita in Iugoslavia si Macedonia in perioada 18-20 martie, pentru a incerca detensionarea situatiei in regiune.

Emisarul special al NATO, Peter Feith, a avut convorbiri in weekend cu sarbii si rebelii albanezi, ramase fara rezultat, dar avea programate ieri noi intalniri. Alianta Nord-Atlantica doreste sa trimita trupele iugoslave in zona-tampon din sudul Serbiei, dar doreste mai intai un armistitiu intre fortele sarbe si rebelii albanezi.

O parte din acestia au inceput sa opereze in Macedonia, cerand modificari ale Constitutiei care sa defineasca aceasta republica ca "stat constituit de doua popoare - macedonean si albanez" si acordarea de drepturi si privilegii minoritatii albaneze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO