Prima pagina

Noi sentinte la Haga

27.02.2001, 00:00 13



Tribunalul International de la Haga (TPI) i-a gasit vinovati de crime impotriva umanitatii pe doi croati bosniaci care au participat la purificarea etnica a Bosniei centrale de musulmani in perioada 1993-1994, informeaza BBC.

Dario Kordici, primul politician cunoscut condamnat de TPI, a fost gasit vinovat de autorizarea asasinatelor si crimelor de razboi indreptat impotriva musulmanilor bosniaci, fiind condamnat la 25 de ani inchisoare.

El era vicepresedintele statului croat autodeclarat din Bosnia-Herzegovina, facand parte si din conducerea militara a croatilor bosniaci dupa proclamarea Republicii Croate Herteg-Bosna, in 1991.

Mario Cerkez, unul din comandantii militari ai croatilor bosniaci, a fost gasit vinovat de crime de razboi pentru ca a condus mai multe atacuri impotriva civililor musulmani, fiind condamnat la 15 ani inchisoare.

Cei doi au fost pusi sub acuzare alaturi de generalul croat Tihomir Blaskici, care a depus recurs impotriva condamnarii sale la 45 de ani inchisoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO