Prima pagina

Numarul de PC-uri vandute in T1 a crescut cu 37%, aproape jumatate sunt notebook-uri

Numarul de PC-uri vandute in T1 a crescut cu 37%, aproape jumatate sunt notebook-uri
27.05.2008, 12:01 28

Numarul de PC-uri vandute in primele trei luni ale anului a crescut cu 37,1% fata de aceeasi perioada a anului anterior, ceea ce s-a reflectat intr-o valoare a vanzarilor cu 41,1% mai mare, potrivit datelor publicate astazi de IDC. Comparativ insa cu trimestrul al IV-lea din 2007, achizitiile de PC-uri s-au redus cu 22,9%.
Notebook-urile au reprezentat 42,5% din numarul total de PC-uri livrate in trimestrul I 2008, fata de 33% in anul 2007, se arata intr-un comunicat IDC.
"Momentul in care notebook-urile vor deveni majoritare pe piata se apropie", a declarat Diana Preda, Research Analist IDC Romania.
"Pe anumite canale de distributie, cum ar fi dealerii traditionali si comenzile online, ponderea notebook-urilor o depaseste deja pe cea a desktop-urilor. Mai mult decat atat, cu exceptia segmentului SOHO si a sectorului guvernamental, cererea venita din partea tuturor celorlalte categorii de utilizatori inclina deja net in favoarea PC-urilor mobile", a precizat Preda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO