Prima pagina

Oncos a preluat pachetul majoritar de actiuni al "U" Cluj pentru 2,3 mil. euro

02.07.2008, 16:16 92

Oncos a devenit actionarul majoritar al echipei de fotbal "U" Cluj. Dupa semnarea contractului intre compania clujeana si Primaria Cluj-Napoca, Oncos a platit 8,3 milioane de lei pentru 55,84% din capitalul social al SCS CFM Universitatea SA, ceea ce reprezinta 1.010.456 de actiuni. "U" Cluj nu va deveni insa o echipa integral privata, fiindca Primaria va mai pastra 7% din actiuni si va face parte in continuare din consiliul de administratie al clubului sportiv
"U are acum un investitor de forta, care a preluat pachetul majoritar, asa cum mi-am dorit sa fie, un brand de Cluj care sa fie dus mai departe de niste oameni care iubesc aceste culori ale clubului", a spus Emil Boc, in cadrul reuniuinii de miercuri de la Primarie Cluj-Napoca. La oficializarea tranzactiei au participat Emil Boc, Vasile Onaca, actionar majoritar Oncos SA si Remus C?mpean, viitor membru in Consiliul de Administratie al clubului. ,,La bine si la rau am fost alaturi de suporteri langa echipa, timp de 3 ani. Voi avea grija ca Universitatea sa ajunga din nou in Liga, pentru ca U este iubirea mea, iubirea suporterilor", a spus Onaca. Pe parcursul acestei saptamani va avea loc intalnirea actionarilor in cadrul Adunarii Generale, unde va fi definitivata organigrama clubului.
Obiectivul imediat al actionarilor "U" Cluj este gasirea unui teren pe care sa se construiasca o baza de antrenament. Pentru noul sezon fotbalistic, universitarii isi doresc sa se claseze in primele 5 echipe ale esalonului secund, iar pe termen lung noii proprietari ai clubului intentioneaza sa aduca echipa in primele 5 ale Romaniei.
Ceilalti actionari minoritari ai clubului, companiile Ben&Ben, Impact si BT nu s-au pronuntat inca oficial in privinta pastrarii actiunilor detinute la club. In competitia pentru preluarea controlului asupra pachetului majoritar al clubului "U" Cluj a participat si dezvoltatorul imobiliar Impact, care a oferit 6,3 milioane de lei pentru 40,2% din actiunile detinute de Consiliul Local Cluj.
Compania Oncos Impex S.R.L a fost infiintata in anul 1991, cu obiect principal de activitate comercializare en-gros si en-detail a produselor alimentare. Actionarul unic al firmei clujene este omul de afaceri Vasile Onaca, numarul mediu de angajati ai companiei fiind de 960 oameni. Oficialii companiei Oncos, care desfasoara activitati de comercializare a produselor alimentare si de crestere a pasarilor, estimeaza ca in acest an va fi obtinuta o cifra de afaceri de 37 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu aproximativ 42% fata de anul 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO