Prima pagina

Oracle a angajat inca 200 de oameni in zece luni

Oracle a angajat inca 200 de oameni in zece luni

Angajatii de la Bucuresti rezolva problemele de IT si contabilitate pentru toata compania Oracle

06.11.2006, 18:19 300

Subsidiara locala a companiei Oracle, cel mai mare producator de software de business din lume, a inchiriat inca un spatiu de birouri pe langa cele doua in care isi desfasura deja activitatea pentru a face fata cresterii numarului de angajati la 800 de oameni, odata cu deschiderea celui de-al 11-lea centru de servicii si suport al companiei din Bucuresti.
"Echipa Oracle din Romania a crescut de la 600 la 800 de oameni ca urmare a deschiderii unui nou centru de suport si servicii pentru operatiunile financiare, contabile din interiorul corporatiei (Global Finance Suport)", a declarat pentru ZF Stefan Cojanu, managing director Oracle Romania si vicepresedinte al companiei americane pentru regiunea Europa de Est si Comunitatea Statelor Independente. Inca de la atingerea pragului de 600 de angajati pentru Oracle Romania, oficialii corporatiei americane afirmau ca Bucurestiul este unul dintre cele mai importante centre de suport din regiunea EMEA - Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
"Este o dezvoltare cu totul neasteptata", a spus Stefan Cojanu. "Procesul de selectare a oamenilor a inceput in luna ianuarie, iar acum centrul de suport este complet operational", a adaugat el. Romanii angajati la centrul Global Finance Suport se afla in subordinea presedintelui si directorului financiar al corporatiei Oracle, Safra Catz, care a venit in Romania in acest an. Intrebata cum va evolua numarul de angajati ai Oracle in Romania, ea a declarat atunci ca e posibil sa se ajunga "la mii" de oameni. Cei 200 de angajati din acest centru asigura servicii de suport pentru operatiuni financiare interne precum incheierea de contracte, deconturi etc.
Presiunea pe piata de munca a specialistilor IT este din ce in ce mai ridicata, pe masura ce mari companii precum HP, IBM sau Genpact au evocat in acest an posibilitatea extinderii acestui tip de business. Cel mai recent anunt a venit din partea HP, care a anuntat ca ar putea angaja pana la sfarsitul anului viitor peste 1.200 de persoane, numarul angajatilor din centrul de suport din Bucuresti urmand sa depaseasca astfel 2.000.
Anul trecut, cifra de afaceri a Oracle Romania a crescut de aproape doua ori, la 19,5 mil. euro, fata de 9,8 mil. euro in 2004, conform datelor publicate de companie in Monitorul Oficial. Compania a raportat si un profit de trei ori mai mare decat in 2004 pe anul trecut, de 4 mil. euro, fata de 1,3 mil. euro.
Oracle este unul dintre principalii jucatori de pe piata locala de software de business, proiecte mari fiind implementate de companie in mediul financiar bancar sau telecom. Conform unui studiu IDC, Oracle Romania a fost anul trecut al treilea jucator, ca venituri, de pe piata locala de soft de business, dupa SAP si Siveco Romania, cu venituri de 6,5 mil. euro de pe acest segment de piata.
"Anul trecut, am crescut cu mult peste rata de crestere a pietei", a afirmat Stefan Cojanu. El a refuzat insa sa ofere detalii suplimentare privind rezultatele financiare ale companiei pe anul trecut sau estimari privind cresterea cifrei de afaceri si a numarului de angajati pe acest an.
Noul centru de servicii si suport, al 11-lea deschis de Oracle Romania, isi va desfasura activitatea in imobilul de birouri de clasa A Forum III, aflat in apropierea hotelului Marriott din Capitala. Oracle a inchiriat o jumatate din spatiul de birouri al imobilului Forum III. In aceasta cladire au fost transferate si o parte din echipele altor centre de servicii, care fusesera anterior localizate in cladirea Oracle Tower, din Calea Floreasca. Unul dintre centrele transferate de companie este cel care asigura suport pentru partenerii Oracle, in care lucreaza de asemenea sute de oameni.
A treia locatie in care Oracle a inchiriat spatii de birouri este cladirea Europe House din Piata Victoriei, care serveste drept sediu operational pentru companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO