Prima pagina

Orban: Aeroportul din sudul Capitalei, la Adunatii Copaceni

06.06.2008, 20:17 32

Viitorul aeroport din sudul Bucurestiului va fi amplasat cel mai probabil in dreptul localitatii Adunatii Copaceni, judetul Giurgiu, a declarat ieri ministrul transporturilor, Ludovic Orban.
"Aeroportul din sud cel mai probabil va fi la Adunatii Copaceni, la 2 kilometri de centura localitatii, in dreapta cum vii de la Bucuresti", a spus Orban, citat de Mediafax.
Localitatea se afla la circa 20 de kilometri de Bucuresti pe soseaua Bucuresti-Giurgiu, care a fost in mare parte modernizata la patru benzi si, ca toate zonele din jurul Capitalei, a atras in ultimii ani mai multi investitori in real estate.
"In ultimii doi ani foarte multe companii au cumparat teren aici pentru diverse proiecte rezidentiale. Pana in prezent au fost aprobate cam 7- 8 planuri urbanistice zonale pentru cartiere de locuinte", a declarat pentru ZF Elena Iordache, secretarul Primariei Adunatii Copaceni, fara a mentiona numele investitorilor. Ea a adaugat ca si foarte multi bucuresteni au cumparat case sau teren in zona. "In prezent, terenul se vinde cu preturi cuprinse intre 2 si 50 de euro pe metrul patrat, cele mai scumpe suprafete fiind cele cu un amplasament mai bun, cu iesire la arterele principale, cum ar fi DN 5".
Pana la construirea aeroportului, ministerul a desemnat compania care va construi soseaua de centura a localitatii si va reabilita un drum din comuna. Contractul, in valoare de aproape 8 mil. euro, fara TVA, a fost atribuit la finele anului trecut firmei Romstrade din Adunatii Copaceni, detinuta de Nelu Iordache - actionarul majoritar al operatorului aerian low-cost Blue Air.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO