Prima pagina

Pachetul Telecom, atac la libertatea internetului. Guvernul poate prelua controlul aplicatiilor

10.07.2008, 11:16 28

Firefox, DC++ sau Skype si programele pentru torrente sunt doar cateva dintre cele mai importante aplicatii la care utilizatorii de internet nu vor mai avea acces sau vor avea acces controlat si monitorizat de catre stat, daca proiectul de lege intitulat Pachetul Telecom va fi adoptat de Parlamentul European, scrie Clujeanul.
Scopul declarat al legii propuse de Comisia Europeana vizeaza reformarea sectorului telecomunicatiilor. Astfel, cel putin la nivel declarativ, reforma reprezinta o solutie in vederea consolidarii unei piete unice in domeniul telecomunicatiilor la nivel european si ar trebui sa fie votata de Parlamentului European pana la data de 3 septembrie 2008. Astfel, Pachetul Telecom cuprinde mai multe amendamente care vin sa avantajeze serviciile telefoniei mobile, dar in acelasi timp, aduc atingere unui principiu fundamental al utilizarii internetului, si anume libertatea.
O analiza a modului in care au reactionat europenii in fata acestui proiect legislativ si opiniile specialistilor romani in IT si infractiuni informatice in www.clujeanul.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO