Prima pagina

Piata constructiilor scade in luna iulie

Piata constructiilor scade in luna iulie
27.08.2008, 10:19 10

In luna iulie a fost eliberat un numar de 5.839 de autorizatii de contruire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 4,9% fata de luna iunie si in crestere cu 5,7% fata de aceeasi luna a anului anterior, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

In doua din cele opt regiuni de dezvoltare s-a inregistrat o usoara crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru cladiri rezidentiale. Aceasta tendinta s-a manifestat in regiunile Vest (78 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (32 autorizatii).

In Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Centru, Sud-Muntenia, Sud-Est si Nord-Est s-au inregistrat scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale.

Numarul de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale a crescut in primele sapte luni cu 11,6%, fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, la 35.233 permise.

Cele mai importante cresteri anuale au fost in regiunile Sud-Muntenia, avans de 943 autorizatii, Bucuresti?Ilfov (879 autorizatii), Nord-Vest (627 autorizatii), Nord-Est (522 autorizatii) si Centru (511 autorizatii), se arata intr-un comunicat al INS.

In regiunea Vest s-a inregistrat o scadere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale, de 190 autorizatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO