Prima pagina

Piata valutara ramane calma deocamdata, dar leul va intra sub presiune in iarna

28.08.2008, 20:00 24

Analistii se asteapta ca euro sa oscileze si in perioada urmatoare usor deasupra nivelului de 3,5 lei, dobanzile mari de pe piata interbancara sustinand interesul pentru leu al investitorilor straini. Totusi, prognozele indica o crestere usoara a cursului spre sfarsitul anului, la 3,6 lei pentru un euro.

"Volatilitatea pe piata valutara a scazut in ultimele saptamani, cursul osciland intr-o banda ingusta in jurul nivelului de 3,53 lei pentru un euro. Sunt sanse importante ca euro sa ramana la aceste niveluri si in perioada urmatoare. Cursul este sustinut intr-o anumita masura de nivelul ridicat al dobanzilor de pe piata interbancara", comenteaza Martin Stelzeneder, analist la Raiffeisen Bank in Viena.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care a fost evolutia dobanzilor pe piata interbancara saptamana aceasta si ce estimare de curs face Raiffeisen pentru sfarsitul lui septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO