Prima pagina

Polonezii de la Molimex-Mostostal au platit 25 mil. euro pentru Coifer

Polonezii de la Molimex-Mostostal au platit 25 mil. euro pentru Coifer
14.02.2008, 21:02 42

Compania de constructii poloneza Molimex - Mostostal, listat la Bursa din Varsovia, a achizitionat pentru 25 de milioane de euro grupul Coifer, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata romaneasca a structurilor metalice, au declarat pentru ZF surse de pe piata.

Grupul Coifer era controlat de omul de afaceri italian Piero Francisci, care detinea circa 60% din actiuni, si de actionarii minoritari Corina Zaharia si Alexandru Zarnescu.

Coifer are doua capacitati de productie de structuri metalice langa Sibiu si la Valenii de Munte, judetul Prahova, precum si o companie de constructii, Coifer Impex, care a executat lucrarile de extindere ale centrului comercial City Mall din Bucuresti.

Grupul a realizat in 2006 afaceri de peste 35 de milioane de euro, in crestere cu circa 40% fata de anul precedent. Extinderea afacerilor i-a determinat pe reprezentantii Coifer sa angajaze anul trecut peste 100 de muncitori din India pentru a acoperi deficitul de forta de munca.

Compania Molimex-Mostostal, cu afaceri anuale de 700 de milioane de euro la sfarsitul anului 2006, este specializata in constructii industriale, petrochimice si de mediu, precum si in constructia de proiecte rezidentiale. In plus, Molimex- Mostostal este unul dintre cei mai producatori de otel din Europa, cu o capacitate instalata de 6.000 de tone pe luna.

Odata cu dezvoltarea pietei constructiilor pe piata romaneasca mai multi jucatori de profil din Polonia si-au manifestat interesul de a intra pe piata locala. Astfel, compania de constructii poloneza Polnord a anuntat anul trecut ca vrea sa achizitioneze o companie cu sediul central in Polonia care detine mai multe terenuri in Romania, Ucraina, Slovacia si Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO