Prima pagina

Reinert cauta manageri romani pentru fabrica de la Brasov

07.02.2006, 21:06 124

Compania germana Reinert, care investeste peste 15 mil. euro pentru constructia unei fabrici de mezeluri langa Brasov, cauta manageri romani pentru conducerea fabricii cu 400 de angajati, singurul expat din companie fiind directorul de productie.

Noii manageri vor fi trimisi la cursuri de specializare la unul dintre cele cinci centre de productie ale gruplui din Germania, incepand din luna aprilie a acestui an.

"O parte dintre angajatii romani vor fi trimisi la cursuri in Germania, pentru a se familiariza cu modul de lucru al companiei, iar cativa colegi germani vor lucra la Brasov intr-un program de coaching", a declarat Ovidiu Bocaniciu, general manager al H&E Reinert Romania. In prima faza, compania germana va angaja 250 de persoane, urmand ca dupa extinderea capacitatii numarul salariatilor sa ajunga la 400 de persoane. Pentru pozitiile de top management, Reinert lucreaza cu o firma specializata de recrutare.

"Suntem in faza de identificare a potentialilor candidati, urmand ca la jumatatea acestei luni sa incepem procesul de angajare pentru pozitiile de marketing manager, key account manager si quality manager", explica Bocaniciu. Pentru pozitiile direct productive, dar si pentru cele de middle management, compania va incepe recrutarile directe la Brasov. Forta de munca din Brasov a fost unul dintre factorii care au cantarit decisiv in alegerea locatiei din Romania.

Reinert, care si-a majorat capitalul social cu 4,5 mil. euro la sfarsitul anului trecut, pentru a sustine investitia demarata in noiembrie la Brasov, asteapta dupa primul an de productie o cifra de afaceri situata intre 20 si 30 de milioane de euro. Reinert este prima companie straina care a demarat o investitie greenfield in domeniul procesarii carnii.

Cea mai mare investitie in sectorul carnii de porc apartine insa gigantului american Smithfield, care a anuntat un volum investitional de 850 de milioane de dolari pe piata romaneasca, dupa ce a cumparat activele fostului combinat de crestere a porcilor Comtim Timisoara.

Piata produselor procesate din carne de porc s-a ridicat anul trecut la 600 mil. euro. Patru dintre primii cinci jucatori din piata mezelurilor sunt afaceri de familie: Cristim Bucuresti, Aldis Calarasi, Angst si Caroli.

Singurul jucator care face parte dintr-un grup international este Tabco-Campofrio. H&E Reinert are in componenta 5 fabrici in Germania, realizand un rulaj anual de peste 300 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO