Prima pagina

Romtelecom are buget de investitii de 190 milioane euro

08.04.2008, 12:44 19

Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata locala, are pentru acest an un buget de investitii de 190 milioane euro, in usoara scadere fata de anul trecut cand bugetul a fost de 200 milioane euro, conform declaratiilor lui George Makowski, directorul comercial al segmentului business al Romtelecom.

Oficialul Romtelecom a precizat ca suma exacta a investitiilor va fi totusi stabilita in functie de unele proiecte desfasurate de companie. "Pana la finele anului vom investi intre 170 si 190 de milioane de euro, limita de sus a bugetului urmand a fi atinsa in functie de ritmul de derulare a unor proiecte".

Nivelul investitiilor estimat de Romtelecom este aproximativ egal cu cel anuntat de primii doi jucatori din piata telecom locale, Orange si Vodafone, de 200 milioane euro.

Romtelecom, care incearca sa se repozitioneze pe piata ca un furnizor de servicii integrate IT&C, nu exclude achizitia unei companii locale de profil, a adaugat Makowski.

"Ne uitam la achizitia unui jucator local care sa ne aduca o serie de competente in aria serviciilor integrate, dar nu exista nimic concret de comunicat in acest moment. Este o posibilitate la care ne uitam, dar pentru care vom avea nevoie de acordul actionarilor", a spus oficialul Romtelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO