Prima pagina

Rothschild a platit 104 mil. euro sa intre pe piata rezidentiala

07.12.2007, 20:36 28

Familia de bancheri Rothschild a intrat oficial pe piata rezidentiala locala saptamana aceasta, cand a fost incheiata tranzactia prin care a cumparat pentru 104 milioane de euro o participatie de 60% in trei proiecte rezidentiale controlate de oamenii de afaceri israelieni care detin compania Euro Habitat, dezvoltatorul proiectului Planorama din Colentina.
Cele trei proiecte se afla in Ploiesti, Brasov si Bucuresti in zona cartierului Colentina -, si vor cuprinde circa 8.000 de locuinte, in urma unor investitii care se vor ridica la aproape un miliard de euro.
"Tranzactia, care s-a ridicat la 104 milioane de euro, a fost incheiata luni seara, in sediul de pe bulevardul Carol al bancii Piraeus. Cele trei proiecte vor fi dezvoltate sub un brand diferit de Planorama, care va fi facut public anul viitor, cand vom incepe lucrarile si vom lansa proiectele", a declarat pentru ZF Haim Zemer Tov, CEO al Euro Habitat si unul dintre actionarii celor trei proiecte.
Implicati in afacere sunt si oamenii de afaceri israelieni Eitan Eldar si Roy Gil, dezvoltatorii ansamblului rezidential Planorama din Colentina.
Terenul din Bucuresti are o suprafata de noua hectare si a avut o pondere de circa 60% din valoarea tranzactiei, astfel ca Rothschild a platit circa 1.150 de euro/metrul patrat de teren in Colentina.
Potrivit celor mai recente informatii disponibile, Nathaniel Rotschild, cel de-al cincilea descendent al familiei, este si unul dintre actionarii companiei imobiliare TriGranit, dezvoltatorul proiectelor Polus Center de pe piata locala.
Terenul din Ploiesti, situat in nordul orasului, are o suprafata de 6,5 hectare, in timp ce lotul din Brasov are 5,5 hectare.
"Terenurile au fost cumparate in 2006 si in prima parte a acestui an", a adaugat Zemer Tov, care nu a dorit sa precizeze valorile la care au fost achizitionate loturile.
Proiectul din Bucuresti va cuprinde circa 3.500 de locuinte, in timp ce ansamblurile din Ploiesti si Brasov vor fi formate din circa 2.000 de unitati fiecare.
Rothschild a fost asistat in aceasta tranzactie de casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, care va oferi consultanta bancherilor si pe partea de dezvoltare a proiectelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO