Prima pagina

S&P a revizuit in sens negativ perspectiva ratingului Romaniei ca urmare a situatiei politice

05.04.2007, 15:30 28

Standard & Poor's Ratings Services a revizuit in sens negativ perspectiva ratingului de tara al Romaniei, de la "pozitiva" la "stabila", pe fondul tensiunilor politice din acest an, a anuntat, astazi, agentia de evaluare financiara.

In acelasi timp, S&P a reafirmat ratingurile pentru creditele in valuta si moneda nationala.

Astfel, calificativele in valuta au fost confirmate la "BBB minus" pe termen lung si "A-3" pe termen scurt, iar cele in moneda nationala la "BBB" si, respectiv, "A-3", se arata intr-un comunicat al agentiei.

"Revizuirea reflecta lipsa, pe o perioada indelungata, a unei claritati in orientarea politica. Aceasta vine intr-un moment in care provocarile raman semnificative, atat in ceea ce priveste reformele structurale, care sa permita obtinerea de avantaje de pe urma aderarii la UE, cat si in ceea ce priveste controlarea dezechilibrelor externe, generate de cererea interna inalta", a declarat, in comunicat, Remy Salters, analist S&P.

Aderarea la UE a survenit intr-un moment de incertitudine politica in Romania, considera analistii. Tensiunile multiple, atat in cadrul Executivului, cat si intre Guvern si Parlament, au fost principala preocupare a autoritatilor, subliniaza agentia internationala. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO