Prima pagina

Scadere generala pe principalele piete de capital (Update)

Scadere generala pe principalele piete de capital (Update)
02.11.2007, 16:11 4

Bursa de la Bucuresti a inchis in scadere ultima sedinta a saptamanii, pe o lichiditate scazuta. Indicele general al pietei, BET-C, a coborat cu 0,6% iar indicele BET, al celor mai lichide zece companii, a pierdut 0,4%, in timp ce indicele BET-FI, a revenit pe crestere cu un avans de 0,07%.

valoarea totala a tranzactiilor a urcat la 30 de milioane de lei (9 milioane de euro), cele mai atractive companii fiind Transelectrica, SIF Moldova si SIF Oltenia.

Pe plan european, ingrijorarile investitorilor legate de efectele crizei ipotecare din SUA au dus astazi la scaderi generale pe principalele burse.

Indicele global Morgan Stanley Capital International a pierdut 0,6%, in timp ce, la nivel european, indicele Dow Jones Stoxx 600 a coborat cu un procent. Pe bursele europene, cele mai semnificative scaderi sunt consemnate de grupul elvetian UBS, cea mai mare banca de pe continent, dupa marimea activelor, (-3,7%), Deutsche Bank (-1,9%) si British Airways (-2,7%).

Indicele compozit al pietei de capital din Franta, CAC 40, inregistreaza o scadere de circa 1,05%, in timp ce bursa germana a pierdut circa 0,88%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO