Prima pagina

Scandal fara precedent la Bursa. Nicolae Pascu il acuza pe Petru Prunea de manipulare a pietei

Scandal fara precedent la Bursa. Nicolae Pascu il acuza pe Petru Prunea de manipulare a pietei
05.08.2008, 21:11 36

Societatea de administrare a investitiilor STK Financial l-a reclamat la Comisia Nationala a Valori Mobiliare (CNVM) pe Petru Prunea, presedintele Broker Cluj si membru in Comitetul Bursei de la Bucuresti, considerand ca acesta manipuleaza piata.

"Petru Prunea a desfasurat, incepand cu luna februarie 2008, o ampla campanie de dezinformare a investitorilor cu privire la Fondul inchis de investitii STK Emergent. In plus, desi este membru al Consiliului Bursei, dl. Petru Prunea s-a antepronuntat in mod public inainte de decizia acestuia referitor la admiterea la tranzactionare a fondului STK Emergent", se arata intr-un comunicat al companiei.

Reprezentantii STK sustin ca, printr-o serie de afirmatii facute mass-mediei - "escrocherie financiara, tip FNI, ajunsa la Parchet"; "STK Emergent, un FNI de Cluj"; "STK este o cacealma", STK a cumparat pamant de la persoane din conducerea sa la preturi duble fata de piata, retrageri masive de bani din fond, calitati manageriale intalnite numai la traficanti -, Petru Prunea a incercat sa induca in eroare piata privind instrumentele financiare emise de Fondul inchis de investitii STK Emergent.

Petru Prunea s-a opus public listarii la Bursa a fondului STK Emergent.

Nicolae Pascu, presedintele STK Financial, care administreaza Fondul, a fost in urma cu cativa ani angajat al Broker Cluj in functia de analist.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO