Prima pagina

Scandal sexual in interiorul Bisericii Catolice

22.03.2001, 00:00 42



Vaticanul a recunoscut ca exista cazuri ale unor calugarite abuzate sexual de preoti catolici, dar afirma ca este vorba despre o problema limitata, informeaza BBC.

Biserica Catolica raspunde astfel acuzatiilor aduse intr-un articol publicat saptamana trecuta in publicatia americana National Catholic Reporter, potrivit caruia in unele cazuri preotii au lasat gravide cateva calugarite, pe care apoi le-au incurajat sa avorteze.

Articolul are la baza cinci rapoarte ale membrilor unor ordine catolice din 1994. Purtatorul de cuvant al Vaticanului, Joaquin Navarro-Valls, a declarat ca problema "este cunoscuta si este limitata intr-o zona geografica restransa".

Insa publicatia religioasa americana afirma ca exista acuzatii privind astfel de abuzuri in 23 de tari, inclusiv SUA, Italia, Irlanda, Brazilia si India. Majoritatea cazurilor sunt insa din Africa, unde teama de SIDA i-a facut pe membrii clerului sa le considere pe calugarite partenere sexuale "sigure".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO