Prima pagina

Sotul lui Hildegard Puwak, condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare

06.12.2007, 18:54 100

Iosif Mihai Puwak, sotul lui Hildegard Puwak, a fost condamnat, astazi, de Judecatoria Sectorului 4, la doi ani si jumatate de inchisoare, pentru deturnare de fonduri si schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul comunitatilor europene, informeaza Mediafax.

Iosif Mihai Puwak a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in iulie 2007. Anchetatorii au sustinut ca au probe care atesta ca, in 10 ianuarie 2001, societatea Geroconstruct, prin reprezentantul legal Iosif Mihai Puwak, a transmis Centrului National "Leonardo Da Vinci" o cerere de finantare nerambursabila impreuna cu proiectul intitulat "Pregatirea tinerilor muncitori in domeniul constructiilor de locuinte privind dezvoltarea de noi tehnologii pentru executia instalatiilor sanitare si de incalzire".

In cerere, firma administrata de Puwak solicita o finantare nerambursabila de 39.000 de euro, in cadrul Programului de actiune comunitara in domeniul formarii profesionale, faza a doua (2000 ? 2006), exercitiul 2001, se arata in comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

"Inculpatul Puwak Iosif Mihai a schimbat destinatia legala a banilor alocati din fonduri publice de catre Centrul National ?Leonardo Da Vinci? din cadrul Ministerului Educatiei Nationale, prin utilizarea acesteia in interes personal si pentru plata unor costuri neeligibile. De asemenea, in perioada 27.05.2003 ? 03.09.2003 a schimbat, in mod repetat, destinatia legala a fondurilor provenite din bugetul general al Comunitatilor Europene, reprezentand plata intermediara acordata in cadrul Programului de actiune comunitara in domeniul formarii profesionale de catre Centrul National pentru Programul de Formare Profesionala ?Leonardo Da Vinci?, in scopul realizarii proiectului de mobilitati, utilizand-o in mod nelegal pentru achitarea unor debite ale firmei Geroconstruct SRL care nu aveau nici o legatura cu implementarea proiectului", arata procurorii DNA.

Hildegard Puwak a fost ministru al Integrarii Europene in guvernul condus de Adrian Nastase dar a demisionat in urma unui scandal legat de atragerea unor fonduri europene. In prezent, ea este consilier al prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO