Prima pagina

Spaniolii de la ACE cauta management local

09.11.2005, 19:19 21

Grupul spaniol ACE Automotive, producator de componente electrice pentru automobile, cauta un manager general pentru operatiunile din Romania dupa ce Adam Ambrus, cel care a condus filiala autohtona, a demisionat. Oficialii grupului spun ca prefera ca operatiunile companiei sa fie preluate de catre un manager roman.

"Un manager roman ne ajuta sa eliminam bariera lingvistica. In plus, un roman intelege mai bine realitatea si piata romaneasca in comparatie cu un manager spaniol care are o alta mentalitate", a declarat Antonio Soria Barranco, cel care asigura conducerea companiei pana la numirea noului manager.

El a adaugat ca este mai dificil pentru grup sa aduca un manager strain pentru ca aceasta categorie nu este dispusa sa renunte la familie pentru o perioada lunga de timp, preferand deplasarile pe o perioada limitata.

"S-au purtat discutii cu mai multe persoane pentru ocuparea postului, dar deocamdata nu am gasit un om care sa corespunda cerintelor grupului ACE. Cautam un om complex si deschis care sa se integreze bine in grup. Nu ne grabim sa luam o decizie in aceasta privinta, cel mai important pentru noi in momentul de fata fiind demararea unor colaborari cu noi clienti", a mai spus Barranco.

La acest capitol conducerea grupului ACE si-a stabilit ca tinta pentru anul viitor inceperea productiei pentru producatori auto precum Citroen, Dacia Pitesti si Mercedes. In prezent, principalii clienti ai companiei sunt Seat, Volkswagen, Audi si Skoda.

Barranco spune ca producatorul roman de automobile intentioneaza sa isi extinda furnizorii, iar ACE a depus deja o oferta de produse pentru noile modele Logan si, de asemenea, se afla in in discutii avansate cu Mercedes, pentru a-i livra cabluri electrice.

"Intentia noastra este sa dezvoltam portofoliul de produse, deoarece din primavara va trebui sa oferim comenzi si fabricii din Dej. Pentru inceput la noul punct de productie vor fi asimilate produsele noastre mai vechi, urmand ca noii clienti sa fie gestionati de fabrica din Cluj", a explicat Barranco.

Grupul a intrat pe piata romaneasca in 2002 prin achizitionarea la Cluj-Napoca a unui teren de 24.000 de metri patrati, pe care a construit initial doua centre de productie a cate 3.600 mp fiecare. In prezent, suprafata productiva a grupului a ajuns la 15.000 mp dupa o investitie de 14 mil. euro.

Oficialii grupului au anuntat demararea constructiei unei noi fabrici la Dej in contextul in care ACE si-a anuntat intentia de a-si dezvolta operatiunile in Romania.

"Pentru inceput aceasta locatie va avea 300 de angajati, urmand ca pana la sfarsitul anului sa realizam dublarea facilitatilor de productie. In acest moment 150 de persoane care vor lucra la Dej sunt intr-un stagiu de pregatire la Cluj", a precizat managerul general ACE.

Conducerea companiei a anuntat pe primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 6,5 mil. euro, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul ACE Automotive detine sapte fabrici, dintre care cinci in Spania, una in Mexic si una in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO