Prima pagina

Statul isi majoreaza miercuri participatia la reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda la 51%

13.06.2008, 16:26 29

Guvernul va aproba miercuri o ordonanta de urgenta prin care isi va majora participatia la proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda la 51%, de la 20% in prezent, au anuntat astazi reprezentantii Executivului.
Ministrul Economiei si Finenatelor, Varujan Vosganian, a declarat ca statul roman are resurse suficiente pentru majorare.
Initial, statul roman detinea prin compania Nuclearelectrica 20% din proiect dar autoritatile au decis ulterior ca operatorul centralei nucleare de la Cernavoda sa detina pachetul majoritar. Restul participatiilor la proiect era impartit intre sase companii: CEZ (Cehia), Electrabel (Belgia), Enel (Italia), RWE (Germania), fiecare cu cate 15%, si ArcelorMittal (Galati) si Iberdrola (Spania), cu cate 10%.
Autoritatile romane au decis sa-si majoreze cota in acest proiect dupa ce deja toate companiile implicate convenisera asupra procentelor pe care fiecare la va avea in compania mixta.
Tot in sedinta de miercuri Guvernul va mai aproba o ordonanta de urgenta pentru stimularea energiei regenerabile precum si un act normativ pentru semnarea parteneriatului public-privat pentru constructia unui grup nou la termocentrala de la Braila. Proiectul include colaborarea cu grupurile Enel si E.ON, in cadrul unei investitii de circa 900 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO