Prima pagina

Symantec tinteste afaceri de 5 mil. euro anul acesta

15.04.2008, 11:47 11

Symantec Romania, sucursala locala a producatorului american de solutii de securitate informatica, tinteste o cifra de afaceri de 5 milioane euro anul acesta numai pe segmentul enterprise, in crestere cu 70% fata de anul trecut.

"Am inregistrat o cifra de afaceri de peste 1 mil. euro in primul trimestru si sunt increzator ca ne putem atinge obiectivul propus pentru sfarsitul anului", a declarat Gabriel Tomescu, country manager al companiei.

Oficialul Symantec a mai precizat ca ponderea solutiilor de securitate (antivirus, firewall, antispyware) va fi de circa 2,3 mil. euro, in timp ce solutiile de disponibilitate (back-up etc.) vor genera 2,7 milioane euro. Tomescu a spus ca nu poate estima valoarea pietei pe segmentul de consumatori finali.

Symantec are in prezent o cota de aproximativ 25-30% din segmentul solutiilor de securitate informatica, potrivit estimarilor lui Tomescu. Tinta companiei pentru 2009 este castigarea unei cote de 50% din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO