Prima pagina

Tanara Anca Boagiu preia transporturile

27.06.2000, 00:00 24



Anca Boagiu a fost nominalizata ieri de PD pentru functia de ministru al Transporturilor, dupa ce primul ministru Mugur Isarescu a acceptat demisia lui Traian Basescu din acest post. Ea are doar 32 de ani si a fost prezentata ieri, de Basescu, drept o dovada ca "a venit timpul generatiei tinere, a celor care la Revolutie isi dadeau bacalaureatul".

Primarul Capitalei a sustinut ca in momentul semnarii decretului de numire de catre presedintele Constantinescu, Anca Boagiu va fi cel mai tanar ministru din ultimii 10 ani, daca nu de la al doilea razboi mondial.

Basescu, care si-a dat ieri demisia atat de la Ministerul Transporturilor, cat si din Parlament, a afirmat ca democratii nu au nevoie de acordul partenerilor de coalitie pentru aceasta desemnare.

"De la criza Babiuc, s-a creat impresia ca posturile PD trebuie negociate. Este dreptul nostru de a face aceasta nominalizare, asa cum nici noi nu am negociat persoanele propuse de partenerii de coalitie", a spus primarul capitalei.

Anca Boagiu s-a nascut la 30 noiembrie 1968, este necasatorita, a absolvit Universitatea "Ovidius" din Constanta, facultatea de constructii hidrotehnice, si a lucrat in ultimii ani la directia de credite externe a Administratiei Nationale a Drumurilor si din 1997 la directia credite externe din Ministerul Transporturilor.

Ea a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, dupa ce a fost prezentata de Traian Basescu parlamentarilor democrati, ca fostul ministru al Transporturilor este "maestrul sau", pe care spera sa aiba ocazia sa-l intreaca.

Anca Boagiu nu este membra a PD, dar a anuntat ca se va inscrie in acest partid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO