Prima pagina

Teraplast spera sa stranga pana la 19 milioane euro prin oferta publica

27.03.2008, 19:14 14

Grupul Teraplast Bistrita, cu activitati in sectorul materialelor de constructii si prelucrarii maselor plastice, intentioneaza sa stanga intre 13 si 19 milioane de euro prin listarea la Bursa a unui pachet de 25% din actiunile companiei, potrivit intermediarului ofertei, Raiffeisen Capital&Invetsment (RCI).

Prospectul a fost aprobat joi de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Compania va scoate la vanzare 49,64 milioane de actiuni pe care investitorii le vor putea subscrie la preturi cuprinse intre 1 leu si 1,4 lei. Pretul final al ofertei va fi stabilit de emitent in urma consultarii cu intermediarul ofertei, pe baza tuturor subscrierilor valide. Subscrierile se vor putea realiza prin intermediul RCI si a retelei Raiffeisen Bank, subscrierea minima fiind de 1.000 de actiuni (circa 270 de euro).

Actiunile puse in vanzare in cadrul ofertei vor avea drepturi de alocare atasate, ca in cazul ofertei Transgaz Medias, derulata la sfarsitul anului trecut.

Oferta se va derula in perioada 7-17 aprilie.

Sumele atrase in cadrul ofertei vor fi folosite de societate pentru realizarea programului de investitii pentru perioada 2008 ? 2013, in valoare de 66 de milioane de euro.

Teraplast este controlata in proportie de 94% de patru actionari, respectiv SIF Banat-Crisana, Marley Ungaria (membra a grupului belgian Aliaxis) si doua persoane fizice, printre care Emanoil Viciu, directorul general al companiei, care detine 30% din actiuni.

Teraplast produce sisteme complete de canalizare interioara si exterioara, alimentare cu apa si incalzire, finisaje interioare si exterioare, profile pentru tamplarie PVC, ferestre si usi cu geam termopan.
Grupul estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri consolidata de 91 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO